...
...
...

Nog een paar weekjes voordat ons kleintje geboren wordt. Alles is er klaar voor, alleen de tas voor het ziekenhuis moet nog worden ingepakt. Een hele verandering die voor ons ligt, voor ons beiden erg spannend en ook wel een beetje eng.De babykamer is helemaal ingericht met veel gekregen spullen en dingen uit de tweedehands winkels. Ook ben ik (Janneke) een beetje creatief bezig geweest en heb bijvoorbeeld een schoenendoos gedecoreerd met stof zodat het een leuke opberg doos is geworden voor de sokjes. Aanstaande vrijdag wordt er een babyshower voor mij georganiseerd. Alle vrouwen van de campus komen dan samen om spelletjes te doen die allemaal met de baby te maken hebben. Ook neemt iedereen een kadootje mee, ik ben benieuwd!

Vorige week heb ik mijn diploma uitreiking gehad van Certificate IV in Ministries. René krijgt dit certificaat tegerlijkertijd met zijn vliegdiploma eind dit jaar. Een diploma uitreiking hier is erg officieel. Iedereen krijgt een soort toga om en aan de kleuren en soms de hoeden kan je zien welke graad er behaald is. Geel en zwart met een baret is bijvoorbeeld een doktor titel. Ik kreeg gewoon een zwarte toga aan, met m'n zwangere buik die eruit stak! Terwijl onze namen werden afgeroepen en we een voor een gefeliciteerd werden werd er een foto op het scherm geprojecteerd en werd er een klein stukje voor gelezen over de persoon. Dit stukje hadden we zelf in moeten dienen en vertelde in het kort wat ik gedaan had, hoe ik dat vond en wat onze plannen zijn voor de toekomst. Het was ook erg leuk om na de plechtigheid weer bij te praten met een goede vriendin van vorig jaar. Nieuwe vrienden maken en afscheid van hen nemen na vaak een korte tijd gaat vanaf nu deel uitmaken van ons leven. Ik realiseer me dat maar het is niet makkelijk.

Mijn dagen zien er verder aardig rustig uit, dat moet ook wel want met zo'n dikke buik is de energie ook aardig snel op. Ik ga nog 1 ochtend in de week naar Coldstream om administratief werk te doen, momenteel zijn we bezig een kleine conferentie te organiseren voor careerplanners van middelbare scholen, dit om ACMA te promoten. Ook ben ik nog de laatste dingen aan het afronden voor het Community Activity Team van BCV waar ik als student leader bij betrokken ben. Verder vul ik mijn tijd met sociale contacten op de campus en het leren kennen van de nieuwe studenten. Af en toe nog wat huishouden natuurlijk. Ook probeer ik zo nu en dan wat nieuwe recepten uit van koekjes en muffins, want australiers kunnen erg goed cakes, taarten en koekjes bakken. Dessert betekent meestal dat je na je dinner een stukje cake/taart met cream of custard (soort vla) eet. Erg lekker. Gewone toetjes zoals wij in nederland kennen, dus de yoghurt en vla kennen ze hier niet zo, yoghurt is altijd volle slagroom-achtige yoghurt en met een smaakje, en ook erg duur. Als we terug in Nederland zijn ga ik zeker een bakje gewone dunne zure yoghurt eten!

Instagram

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...