...
...
...

Vakantie

Na een jaar hard studeren aan de bijbelschool hebben we mogen genieten van Australie. Van Melbourne via de kust naar Sydney waar we uitgenodigd waren voor een bruiloft van een klasgenoot. Erg leuk om zo'n bruiloft mee te maken omdat dit toch heel anders gaat dan in Nederland. Verder hebben we onderweg gekampeerd op goedkope campings, heerlijk in de Australische natuur.

We hebben veel dieren gezien zoals een stekelvarken, wombats, possums en allerlei australische vogels die bij ons alleen maar in de dierentuin voorkomen zoals pelikanen en allerlei gekleurde parkieten.

We waren uitgenodigd om kerst bij familie van studiegenoten Ian en Adele te vieren in Adelaide. Adelaide is droog en zo'n 10 graden warmer dan in Melbourne, geen groen maar geel gras en strengere water restricties.
Al met al hebben we er zo een hele trip opzitten, ongeveer 4000 km. Als we dan op de kaart van Australie kijken dan zien we dat we maar een heel klein hoekje gezien hebben, nog niet eens 1/10e. Wat een groot land!


Kerst

We vonden het erg leuk maar ook apart om een Australische kerst te vieren. Het was die dag 30 graden en we hebben de witte kerst in Nederland dus gemist! De traditie hier is een grote hoop met kadootjes onder de kerstboom die 's morgens vroeg allemaal worden uitgepakt.

Ook wij kregen een paar kadootjes! Heel de familie was voor hun compleet met alle kinderen en aanhang. Voor ons maakte dit wel heimwee gevoelens los.
De kerkdienst ging er erg kort en bondig aan toe. Het was voor ons allebei een beetje een desillusie dat dit nu kerst was. Wij zijn gewend aan een grote zangdienst met koren in een mooie, oude kerk. We beseften hoe we eigenlijk vast zaten aan onze eigen tradities terwijl de boodschap van kerst gelukkig overal ter wereld hetzelfde is!
Maar al met al hebben we zeker ook genoten van een Australische kerst. Door bijv. op 2e kerstdag naar het strand te gaan!


Oud en nieuw

Een ander Nederlands stel van BCV was ook in Adelaide. Zij waren aan het 'house sitten', iets wat hier veel voorkomt als de eigenaren op vakantie zijn, handige bescherming tegen inbraak!

Wij hebben met hun Oud en Nieuw gevierd, zonder oliebollen, maar wel hadden Martina en ik extra lekker gekookt.

Hilarisch moment was toen we onze ouders om 12 uur 's nachts belden om “Gelukkig nieuwjaar” te wensen, omdat het in Nederland nog maar 2 uur 's middags was!

Op een door de gemeente georganiseerde plek in de stad kon je vuurwerk gaan bekijken, (particulier vuurwerk afsteken is verboden) Men verwachtte echter tienduizenden bezoekers, dus dan hadden we al om 21:00 uur een plekje moet zoeken! We zijn daarom gewoon thuisgebleven, hebben voor twaalven een kort moment van bezinning gehouden, waarbij we ook God hebben gedankt voor alle zegeningen van het afgelopen jaar en Hem hebben gevraagd om Zijn zegen in het nieuwe jaar. Na het nieuwjaarwensen hebben we toen het gigantische vuurwerk op tv gekeken dat werd afgestoken op de Sydney Harbour bridge.

Instagram

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...