...
...
...

 


 

ACMA (voorheen MAC) is het Australian Centre for Mission Aviation dat de opleiding voor MAF verzorgt. In samenwerking met BCV verzorgen zij de studie die ik (René) op dit moment aan het doen ben. Op de overzichtsfoto zie je alle studenten die op dit moment bij ACMA betrokken zijn. Deze doen òf de piloten opleiding òf de monteurs opleiding of de gecombineerde piloot-monteur opleiding.

 


 

In de winter, in Juli (raar idee, winter in Juli), wordt het ACMA Camp gehouden voor jongeren van 15 jaar en ouder die een interesse hebben in Mission Aviation. Janneke en ik zijn betrokken bij het leiderschap van het kamp. Het belooft weer een bijzonder kamp te worden. Door de "baas" van ACMA werd laatst de vraag gesteld in de leiderschapsgroep wie er door de "aviation bug" is gebeten voordat hij 15 jaar was. Zo ongeveer 90% van de handen ging omhoog. Onze taak voor het kamp is dus om jongeren gebeten te laten worden door deze "bug", zodat ze later in Mission Aviation gaan werken!

Janneke gaat de "devotions" organiseren (de dagelijkse stille tijd en overdenkingen of hoe je dat in goed Nederlands zegt, voor het eerst dat ik geen goed NL woord kan verzinnen hiervoor...). Ik (René) ga de "Meals & Refreshments" regelen (zeg maar alles voor de inwendige fysieke mens) en ga lessen geven in Meteorologie en Navigatie aan de jongeren. We doen dit als "stage" voor het vak Discipleship, waarvoor we 60 uur aan "Ministry Experience" moeten doen. (Tja, verzin daar eens een Nederlands woord voor... pastorale ervaring komt denk ik in de buurt...) We vinden het leuk om hieraan mee te werken, en de jongeren zo iets mee te geven waar ze misschien hun verdere leven nog iets aan hebben!

 

 

Instagram

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...