...
...
...

De afgelopen weken is er aardig wat regen gevallen. We zijn hier God dankbaar voor. Het gras op de campus grond heeft een verflaagje gekregen. Het is verbazingwekkend om te zien hoe snel de natuur zich herstelt na zo'n poos aan weerbarstige omstandigheden te hebben blootgestaan. Hier wat foto's die de wonderlijke transformatie laten zien:

Voor:

 Na:
 
 
Voor:
 
 
Na:
 
 
 

 De afgelopen week ben ik (René) naar Yarra Glen geweest, wat in de buurt van de afgebrande gebieden ligt. Ik ging daar naar een jeugdgroep die wordt georganiseerd door de Yarra Glen Heartland Church, maar die door kinderen uit het hele stadje wordt bezocht. Een conversatie met één van de meisjes (11) ging als volgt:

Zij: "Heb je hobbies?"
Ik: "Mjah, ik vind tennis leuk."
Zij: "Oh, ik tennis ook."
Ik: "Dat is leuk!"
Zij: "Ik deed ook motorcross."
Ik: "Nee, nu maak je een geintje?"
Zij: "Nee hoor, ik had veel bekers gewonnen, maar die zijn nu allemaal verbrand in ons huis." ...

Ik wist even niet meer wat ik moest zeggen.

Onderweg van Yarra Glen naar Lilydale waren overal in de zwart geblakerde stukken weiland groene sprietjes te zien. Het is haast als een teken van hoop dat er nog leven in de wereld zit.

 

Ter afwisseling zijn we met een aantal eerste-jaars 'flight' studenten naar een vliegshow geweest. Deze wordt twee-jaarlijks gehouden op Avalon airport ten zuiden van Melbourne. Ondanks de slechte weersvoorspellingen zijn we er vol goede moed naar toe getrokken en het was gelukkig de moeite waard om mee te maken. Het schijnt de grootste airshow van het zuidelijk halfrond te zijn.

Mission Aviation Fellowship was ook aanwezig met een vliegtuig op de 'static' show. Ook werd door een van de speakers MAF nog een keer genoemd. Je merkt daaraan dat MAF in Australië een goede naam heeft. Bijdragende factor daaraan zal wel zijn dat dit type vliegtuig, de Gippsland Aeronautics Airvan, een Australisch product is. MAF heeft er een aantal in gebruik.

Verder heeft René nog wat video-opnamen gemaakt, zodat u ook een beetje kunt meegenieten van het sierlijke, soms lawaaiige(!) vliegspektakel.

 


Avalon Airshow from Rene.Janneke on Vimeo.

Instagram

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...