...
...
...

Afgelopen week is hier een ongelooflijke hoeveelheid regen gevallen. In twee dagen viel er 359mm regen. (Dat is zo ongeveer wat er in Nederland in een half jaar valt). Behalve dat sommige landerijen onder water staan gaat het leven gewoon door en kun je merken dat ze hier wel een tropisch regenbuitje gewend zijn.

Ik (René) ben bezig met Standardisatie training. De dagen zijn lang. Elke dag om 5.45 op en pas na zessen weer terug bij Janneke en Noah. Ik leer het vliegtuigtype vliegen dat ik waarschijnlijk in Arnhem Land ga vliegen: de Airvan, een 8-persoonstoestel.


De Airvan. Deze is gedoneerd door LEGO (van de blokjes) en gaat naar Papua Nieuw Guinea. We doen onze training in dit gloednieuwe toestel.

Onze trainers zijn ervaren MAF piloten. We verkennen allerlei extremen, zoals heel langzaam landen, scherp manoeuvreren op lage hoogte, een doodlopende vallei invliegen en dan met een noodbocht er weer uitvliegen. De standaard ligt heel hoog. Na elke vlucht stap ik doorweekt uit de cockpit en dat is niet alleen vanwege de warmte.

Bij de debriefing is de instructeur over het algemeen aardig tevreden. Soms, als hij niet tevreden is, helpt Janneke me een handje om hem gunstig te stemmen. De afgelopen vlucht maakte ik een 'domme' fout. Nu had ik een heerlijke 'caramel slice' bij me die Janneke de dag ervoor had gebakken. Daar was de instructeur gevoelig voor.

 

Drie kandidaten: Tim, Arjan en RenéOeps, iemand is met zijn voeten op de remmen geland. It wasn't me (zeiden we alledrie)MAF monteurs fixen onze band

 

Wat het visum betreft is er wat beroering in het water. De Immigratiedienst is eergisteren op bezoek geweest bij het hoofdkwartier van MAF in Cairns en naar we hoorden was dat een erg positief gesprek. Toen ze weggingen zegden ze toe aan MAF om onze visumaanvragen als 'urgent' en 'priority' aan te merken. Gebedsverhoring!

Janneke en Noah besteden lange dagen op de motelkamer. Gelukkig zijn er meer kleintjes in Tree Tops motel, en soms kunnen ze samen spelen. Verder is er ook een speeltuintje en een zwembadje. De paar dagen dat het zoveel regende afgelopen week waren niet zo leuk, maar de andere dagen als Janneke met Noah even naar buiten kan zijn wel door te brengen.
Veel groetjes,
René, Janneke & Noah

p.s. Blijf alsjeblieft bidden dat het visum snel wordt toegekend. Over 1,5 week is de Standardisatie training afgelopen en het zou fijn zijn als we ons vertrek naar Arnhem Land kunnen gaan plannen.

Instagram

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...