...
...
...

Sinds 2 dagen mogen we ons officieel Australische inwoners noemen! Na lange weken en maanden wachten is het visum eindelijk verstrekt!

Op 14 september kwamen we op een tijdelijk visum Australie binnen om zes weken cultuur- en vliegtraining van MAF te volgen hier in Cairns (in het noord-oosten aan de kust). We hadden gehoopt dat het visum in deze periode verstrekt zou worden maar naarmate de tijd verstreek en we nog niets hadden gehoord werd het toch wel wat spannend.

Op 14 november kregen wij het bericht dat ons visum was goedgekeurd, 2 maanden na aankomst in Australie dus. Omdat we het visum in het buitenland moesten ophalen zijn we vorige week naar Nieuw Zeeland gevlogen waar we een week hebben doorgebracht. Daar kregen we de lang verwachte sticker in ons paspoort wat betekent dat we nu in officieel Australische inwoners zijn, geen burgers maar inwoners.

Een heel verhaal dus, niet alleen hier op de site maar ook voor ons in het wachten en vertrouwen dat het visum komt alleen de vraag wanneer was nog open. We zijn zo dankbaar dat God nu het visum heeft gegeven! Dit betekend voor ons de take off voor het werk bij MAF!

Half december vertrekken we naar Yirrkala, waar we de eerste maanden gaan wonen en werken. Daar wordt René ingewerkt op alle vliegstrips zodat hij er snel alleen heen kan. Nu nog 3 weken wachten dus, in Cairns. Toch staan we nu heel anders in de weken wachten dan voordat het visum er was, we denken nu weer vooruit. We proberen ons zoveel mogelijk voor te bereiden door de taal te bestuderen. Ook luisteren we veel preken van John Piper (lijkt zo saai preken luisteren maar wat een kennis van Gods woord krijgen we ervan, we vinden het nog leuk ook ;-)! ) en we proberen specifiek voor de plaats en de mensen in Yirrkala te bidden. Ondertussen doen we de bureaucratie rond emigratie en wat vrijwilligerswerk op het hoofdkantoor van MAF. We genieten nog zoveel mogelijk van de luxe die we hier hebben, een supermarkt om de hoek, een zwembadje op het terrein (niet verkeerd als het elke dag 30 graden is en de luchtvochtigheid nu regelmatig rond de 80% zit), even in de auto stappen en rondrijden, naar een 'gewone' blanke kerk gaan en elke dag gewoon electriciteit. Ook krijgen we steeds meer kriebels in onze buik omdat het nu toch echt heel dichtbij komt en het echte werk gaat beginnen!


De lang verwachte sticker in het paspoort

Instagram

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...