...
...
...

Vandaag zagen we dat het slot van onze schuur miste. Vreemd dacht ik en nam een beter kijkje. Het haakje waaraan het slot bevestigd was, was afgeknipt.

In de schuur staan onze overige spullen die nu niet in het huis passen. Ik werd bang dat die spullen gestolen waren, we hebben van anderen gehoord dat er wel eens gestolen wordt in de vakanties. Meestal niet voor de heb maar meer omdat kinderen zich vervelen. Momenteel is het zomervakantie dus dat zou goed kunnen gebeuren! Snel maakte ik de deur open en keek door de dozen heen, gelukkig leek er niks weg te zijn. We vroegen ons af waarom ze dan in onze schuur waren geweest.

Van de buren hoorden we dat ze waarschijnlijk op zoek waren naar benzine, voor hun auto of om te snuiven. Helaas zijn veel Yolgnu (clan naam van de aboriganls in Arnhemland) ongelukkig waardoor ze soms uitvlucht zoeken in verslavingen als benzine snuiven. We horen dat als Yolgnu christen worden ze weer hoop krijgen in hun leven, ze veel beter met hun geld om kunnen gaan en veel positiever in hun leven staan. Jezus is hun enige hoop.

Enerzijds was ik heel blij dat er niks weg was, anderzijds vond ik het erg vervelend dat dit gebeurde. Ik merk dat nu alles nieuw is en ik erg moet wennen ik dit soort kleine tegenslagen lastig vind te verwerken. Vooral ook om positief over de Yolgnu te blijven denken, ik voelde me erg beschaamd toen René vanavond aan tafel bad voor degenen die ingebroken hadden. Voor bevrijding van hun verslaving en dat ze Jezus mogen leren kennen. Gelukkig weet ik dat dit soort gevoelens bij een cultuurschok horen en dat ik geen vreselijk slechte zendeling ben. ;-)

Het opengeknipte slot

Instagram

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...