...
...
...

"Ik ga vandaag heel de dag voor de kerk vliegen." Zo ging René de deur uit vanmorgen. Komend weekend hebben de Aboriginals een Thanksgiving Rally (bijeenkomst) georganiseerd op Elcho Island en René had vier vluchten gepland staan om mensen daarheen te brengen.

Zoals elke vliegdag, verloopt de dag niet als gepland. De laatste weersvoorspellingen wijzen uit dat er een cycloon onze kant op komt en het MAF management is nu een beslissing aan het maken of de vliegtuigen moeten worden geevacueerd. De kerkoudsten besluiten vervolgens de Rally uit te stellen naar volgend weekend.

De cycloon onderweg naar Milingimbi. Nhulunbuy, Elcho Island en Milingimbi zijn allemaal MAF bases waar vliegtuigen staan. In Nhulunbuy (Gove) is een cycloon bestendige hangar (o.a. gefinancieerd door MAF Nederland), waar de vliegtuigen naar kunnen worden geevacueerd.

Geen vluchten voor de kerk vandaag, maar wel wijze beslissingen. Wij wachten op het moment de beslissing af die het management morgenochtend gaat maken. Wij zijn net terug van een verfrissende vakantie. Het was erg goed om er even uit te zijn, om te praten met mensen over onze hoogtes en dieptes van het leven hier. Allebei zijn we geestelijk verrijkt en hebben we weer moed gekregen om terug te komen hier. We realiseren ons dat we op een erg afgelegen en moeilijk zendings gebied zitten. Een van de dingen die we ons ook weer moesten realiseren is dat wij niet de verantwoording kunnen dragen voor de problemen en veranderingen die plaats moeten vinden, hoe betrokken we ons ook voelen. Opnieuw hebben we geleerd dat God verantwoordelijk is, dat Hij Zijn woord nooit leeg laat weer keren en dat Hij Zijn plan altijd ten uitvoer zal brengen.

Nu we terug zijn pakken we onze taken weer op en werken we de achterstanden langzaam bij. (zoals een inbraak in ons huis tijdens onze vakantie; en het heup hoog gras van de afgelopen drie weken) Hopelijk valt de cycloon mee en is het niet nodig om te vertrekken. Zo blijft ons leven nooit saai!

 
De fles met verf en verfverdunner die ze achterlieten na de inbraak in ons huis. Oplosmiddelen snuiven is een van de problemen onder Aboriginal jeugd.

Instagram

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...