...
...
...


“What is the _______ of the ____ of the Spirit.” Ik zit samen met Peter en Melissa. Peter is mijn gäthu (zoon) en Melissa is mijn ŋaṉḏi (moeder). Zij zijn mijn Aboriginal familieleden. Ik heb vele ‘moeders’. En Peter en Melissa zijn getrouwd..... lees verder in de nieuwe rondzendbrief die snel verschijnt.

Als u de nieuwsbrief wilt ontvangen van Familie Don kunt u zich opgeven door op de volgende link te klikken (via MAF)
Ja, ik neem graag een gratis abonnement
Let erop dat u Fam. Don aanvinkt.

De afgelopen drie weken zijn we vereerd met twee bezoeken. De eerste was Arina, de zus van René. Dat vonden we heel bijzonder. Zij is het eerste familielid die ons in Arnhem Land bezoekt. En misschien ook wel de enige die ons ooit heeft bezocht. Hier stonden we Arina op te wachten toen ze aankwam.

 

Arina heeft vooral veel tijd met de kinderen doorgebracht. Ze had voor Noah allerlei 'school'activiteiten bedacht. Noah vond dat heel erg leuk. Tante Arina gaat nog lang de favoriete tante zijn!

Maar ze ging ook mee naar de jaarlijkse MAF conferentie, waarvoor we met zijn allen naar de hoofdbasis Gove reisden. Lees hierover ook meer in de rondzendbrief.

Hier laden we het vliegtuig in om voor een weekend naar Gove te gaan. Deze vlucht zal Arina zich overigens nog lang herinneren, want het was erg turbulent......

Arina ging ook mee naar op een vlucht naar een Aboriginal bushdorpje. We vlogen een Aboriginal oudste daarheen voor een 'afstudeer'ceremonie. Het schooltje in het bushdorpje heeft een aantal inheemse onderwijzers, en die hadden een stapje hoger in hun lesbevoegdheid bereikt. De ceremonie zou de volgende dag worden gehouden.

Arina's komst en Arina's vertrek was beide niet zonder slag of stoot. Toen ze kwam was een dag eerder een vulkaan uitgebarsten in Indonesië waardoor vluchten op haar route werden gecancelled. Gelukkig was dit van korte duur. Toen haar verblijf bij ons erop zat begon het verhaal van voor af aan. Na een gecancelde vlucht op donderdag, lang wachten op het vliegveld, vele telefoontjes op vrijdagavond met het reisbureau en de airline, een vlucht die niet kwam opdagen vrijdagmorgen vroeg, is Arina dan eindelijk vertrokken naar Darwin.

 

Het tweede bezoek dat we kregen was Reina, HR manager van MAF Nederland. Het was erg goed om met haar bij te praten en zo MAF Nederland uit de eerste hand de nood te laten ervaren en te vertellen over de uitdagingen van dit gebied en dit werk.

 

 

Instagram

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...