...
...
...

Na een verfrissende vakantie in Cairns zijn we weer terug in Milingimbi. De reis naar ons huis op Milingimbi is voor ons al zo gewoon dat ik me pas realiseerde dat het eigenlijk helemaal niet gewoon is toen ik met Noah een plaat van een treinstation bekeek. Noah is nog bijna nooit met een trein geweest en hij heeft meer uren doorgebracht in een vliegtuig dan in een auto.


Janneke, Judah en Noah boarden de vlucht

We vlogen van Cairns naar Gove, een vlucht van ongeveer 1,5 uur. Vliegen hiertussen is een must want het is 3.000(!) km rijden over de weg waarvan de laatste 700 km over een onverharde weg. Onbegonnen werk zouden wij als Nederlander zeggen maar bijna alle Australiers die bij MAF in Arnhemland werken zijn hier naar toe gereden. Vaak is Cairns - Gove hun laatste etappe in een reis van twee weken rijden.


Vliegen is een must met 700 km onverharde weg

In Gove verbleven wij een nacht in Yirrkala, een aboriginal community vlak bij de stad Nhulunbuy. Met het vliegveld erbij vormt dit de Gove peninsula (schiereiland). Hier wonen veel MAF mensen. Yirrkala is ongeveer een kwartier rijden vanaf het vliegveld, dus om ons in het huis te krijgen waar we slapen, heeft MAF een auto geregeld die we in bruikleen hebben van een MAF stel wat op verlof is. Het huis is van een andere familie die op verlof is. In het huis is geen eten aanwezig en we hebben toch eten nodig voor een dag dus dat betekent eerst een trip naar Nhulunbuy, een half uur rijden van Yirrkala waar een supermarkt is. Gelukkig zijn we uitgenodigd om dinner te hebben bij een gezin in Yirkala zodat ik niet hoef te koken. Tegen de tijd dat we terug waren in Yirrkala was het namelijk al 5 uur.

De volgende dag is het gepland dat we om 3 uur terug vliegen. Het vliegtuig komt die morgen vanuit Milingimbi, de tweede piloot en zijn vrouw komen naar Gove om op vakantie te gaan. Eerst moet er nog wat gerepareerd worden aan het vliegtuig. Zo vaak komt dit toestel niet in de hangaar van Gove, onze enige basis waar monteurs werken, dus wordt daar even gebruik van gemaakt. Dit betekend voor ons wachten totdat ze klaar zijn en hopen dat er geen onverwachte dingen gevonden worden waardoor we nog later moeten vertrekken of zelfs de dag erna. Gelukkig is de monteur dit keer sneller klaar dan verwacht en om 12 uur kunnen we al weg. Nou ja weg, voordat René, die ons vliegt natuurlijk, alle checks heeft gedaan en onze bagage heeft ingeladen is het inmiddels half 2 als we opstijgen.

 
Milingimbi in zicht

Na een uur vliegen komt Milingimbi in zicht en landen we veilig op onze thuisbasis. Na het uitladen van de spullen rijden we de 5 minuten van het vliegveld naar ons huis. Alles ziet er nog goed uit, de plantjes hebben dorst maar hebben het overleefd dankzij de zorg van het andere piloten gezin. Even langs de Mac zou handig zijn deze avond na zo'n drukke dag, gelukkig ben ik al een ster geworden in snelle en makkelijke maaltijden! (volgens René)

Instagram

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...