...
...
...

De plaats waar wij wonen, Milingimbi, is een klein eiland, net gescheiden van het vasteland. Omdat er eigenlijk niets te doen is, hebben we een boot(je), samen met twee andere gezinnen. Gaan varen/vissen met de boot is ons enige 'uitje'. Milingimbi heeft geen haven, dus we halen de boot altijd uit het water. De boottrailer was helemaal doorgeroest, en het zou niet lang meer duren voordat de boot erdoorheen zou zakken.

We hadden een goedkope nieuwe trailer gevonden in Darwin (de dichtsbijzijnde grote stad). Een van onze vliegtuigmonteurs had aangeboden om de trailer naar Ramingining te rijden. Via een wegreis van 800 km, waarvan de laatste 400km over onverharde weg. Maar dat is nog steeds het vasteland. Hoe krijgen we de trailer naar Milingimbi? Simpel, je bindt een paar vaten aan de trailer, en sleept hem het water over.

 


Omdat we heel langzaam moesten varen duurde de overtocht duurde ong. een uur. We hielden de trailer goed in de gaten. Ik was bang dat een van de vaten zou gaan lekken via het deksel, of dat de spanbanden het zouden begeven, waarna we een heel luxe anker zouden hebben gehad.

Op elke andere plaats in Australië zou dit absoluut gekkenwerk worden genoemd, maar in Milingimbi... is het wat je moet doen!

En inderdaad, een week later werd de oude trailer gebruikt om een klein rubberbootje te transporteren en onderweg naar het water brak de trailer in tweëen! We zijn dus erg blij met de nieuwe boottrailer!

Instagram

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...