...
...
...

Even een kort berichtje om te zeggen dat het management heeft besloten dat we allemaal naar Darwin worden geevacueerd. We vliegen binnen een uur uit.

De cycloon heeft inmiddels een naam. Tropical cyclone Lam.

Janneke is al in Darwin vanwege haar ziekenhuisbezoek. Ze zou vandaag terugkomen, maar ze blijft nu natuurlijk in Darwin om op ons te wachten.

Op de hoofdbasis zit iedereen in de cycloonshelter of in cycloonveilige huizen.

 
Als het aan Noah ligt is er elke dag een cycloon want dat betekent logeren met zijn vriendjes!

De vlucht naar Darwin levert een zeldzaam zicht op op het scherm van onze flight following software: zes vliegtuigen van de MAF buitenposten op weg naar Darwin, vluchtend voor tropische cycloon Lam. Wij vertrokken in MFA, net toen het begon met regenen. De grootste zorg is de vliegtuigen, die de wind niet zouden overleven. Daarnaast betekent het feit dat we de vliegtuigen in veiligheid brengen dat we na de cycloon direct kunnen terugkomen en inzetbaar zijn bij het herstel. Desondanks voelt het een beetje schuldig dat we de mensen die we dienen achterlaten.

's Avonds krijgen we een schrik als de nieuwste update van het weerbureau voorspelt dat de cycloon vlak langs Milingimbi zal trekken! Ons huis zal er niet meer staan als dat gaat gebeuren.

 

Instagram

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...