...
...
...

We bezochten vanmorgen een winkelcentrum in Darwin en proberen onze zorgen te vergeten. Toch denken we onwillekeurig terug aan wat de komende 24 uur gaan brengen thuis. De laatste voorspelde route van de cycloon laat zien dat hij meer richting een andere MAF basis zal trekken, dan naar Milingimbi. We voelen ons stiekum opgelucht. Tegelijk voelen we mee met de gezinnen van Elcho Island nu het lijkt dat de cycloon recht over die basis zal trekken.


MAF heeft ons in mooie appartementen ondergebracht.

We maken ons zorgen en praten over wat te doen als we teruggaan, maar we realiseren ons dat de situatie waar we naar terugkeren kan uiteenlopen van het huis helemaal weg, tot geen schade aan het huis. Over 24 uur weten we meer als de cycloon het land in is getrokken. Of we als gezin terug zullen kunnen keren, of alleen René, of er water en elektriciteit is, zoveel onbekenden. We laten het maar los. Het is in Gods Almachtige hand.

Als we berichten horen van hoogspanningslijnen die naar beneden zijn gekomen, daken die van huizen zijn gewaaid en sommige huizen die volledig verwoest zijn op Elcho Island, voelen we de knoop in onze maag over wat morgen zal brengen als de cycloon langs Milingimbi zal zijn getrokken.

Om 21.00 uur horen we dat de elektriciteit in Milingimbi is uitgevallen. De cycloon wordt niet verwacht langs Milingimbi te trekken tot 3 uur morgenochtend. Hij is nu officieel gegroeid tot een categorie 4 cycloon, wat betekent dat de aanhoudende wind in het centrum 185 km/h is, met windvlagen tot 260 km/h. Het wordt een lange nacht voor de mensen van Milingimbi.

 

Op de laatste update die we checken voordat we naar bed gaan is het voorspelde pad weer opgeschoven richting Milingimbi . Dit betekent dat Milingimbi net te maken krijgt met de zeer destructieve kern van de cycloon.

Instagram

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...