...
...
...

Ik val gelijk in slaap, maar wordt wakker na een uur. Het is nu 1.15. De update laat zien dat de cycloon nu op Milingimbi afgaat en binnen 30 km afstand is. Het Milingimbi weerstation gaf het op om 23.00 uur.

We proberen Psalm 3:5-6 toe te passen. "Ik lig neer en slaap gerust. Ik word wakker, want de Heer onderhoudt mij. Ik zal niet bang zijn ondanks dat tienduizenden mij aanvallen van alle kanten." Het werkt niet echt. We moeten ons vertrouwen en ons comfort zoeken in God, maar tegelijk denken we aan de extreme omstandigheden waarin de mensen in Milingimbi nu zitten. Uiteindelijk lukt het niet om te slapen en de update om 3.00 uur laat zien dat Milingimbi nu midden in het zeer destructieve centrum van de cycloon zit, met aanhoudende wind in het centrum van 185 km/h en windvlagen van 260 km/h. Het laat ook zien dat de cycloon recht naar een andere MAF basis, Ramingining zal gaan nadat Milingimbi is gepasseerd.

 

De update om 4.00 uur bevestigt dit en laat zien dat de Categorie 4 cycloon nu pal boven de community Ramingining zit, dat geen cycloonbunker heeft, en maar weinig huizen die volgens zgn. cyclone-code zijn gebouwd. Wat is er bestand tegen deze wind?

We denken steeds aan de mensen die midden in dit natuurgeweld zitten. Hoe zou het met ze zijn? Wat gebeurd er precies om ze heen? Ze moeten zo bang zijn. We voelen diepe zorg voor onze Yolngu familie. We bidden dat er geen bomen op hun huizen zullen vallen, dat daken erop blijven zitten en ook dat Milingimbi niet onder water zal komen. We kunnen ons niet voorstellen hoe het moet zijn voor hen om in het donker dit mee te moeten maken.

Als de updates laten zien dat het ergste voorbij is voor Milingimbi, vallen we nog even in slaap. Het is 5.00 uur.

Instagram

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...