...
...
...

Als we wakker worden zoeken we naar nieuws. We vinden niets. We proberen René z'n Aboriginal zus te bellen. Ze neemt de telefoon op! Ze vertelt ons dat ze ok is. Veel bomen zijn omgevallen, sommige huizen zijn beschadigd, maar niemand is omgekomen. We zijn HEEL ERG opgelucht. We vertellen haar dat we de hele nacht niet hebben geslapen en ons zorgen maakten over hen. Prijs de Heer!

Berichten komen binnen dat in geen enkele community er mensen zijn omgekomen. Prijst God! We realiseren ons ook dat het oog van de cycloon Milingimbi heeft geraakt rond de tijd dat het getij laag was, wat betekent dat er geen overstroming plaatsvondt toen de cycloon passeerde.

We vragen iemand in Milingimbi om ons huis van dichtbij te bekijken. Ze belt later terug dat ze niet dicht bij het huis kon komen omdat er een hoogspanningleiding over de oprit ligt. Ze bevestigt dat er geen bomen op het huis zijn gevallen. De bomen in de tuin zijn omgewaaid en we moeten verwachten dat we waterschade hebben, omdat iedereen plassen water in het huis heeft. Maar verder zag het huis er intact uit. Ze vertelde ons dat veel huizen gespaard bleven omdat de bomen er net naast vielen. We zeiden dat we graag terug wilden zijn om te helpen met het opruimen van de schade. Ze zegt dat we blij moeten zijn dat we wegkonden met de kinderen, want ze zei dat het was alsof er een 747 op het dak landde, vier uur lang. Enorm beangstigend en het was niet mogelijk te zeggen waar de wind vandaan kwam, het leek overal vandaan te komen.

We horen ook dat de electriciteit niet hersteld zal zijn tot over 2-3 dagen. En dat het herstel van de watervoorziening zal 3-5 dagen duren.

De eerste foto's die we krijgen:

 


Bewoners komen uit hun huizen nadat de cycloon is gepasseerd (ABC news)


 

Instagram

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...