...
...
...

Iedereen maakt opmerkingen over hoe wonderlijk het is dat alle levens zijn gespaard gebleven en dat zoveel huizen niet geraakt zijn.

René vraagt een jonge Aboriginal hoe hij erdoorheen was gekomen, terwijl hij in zijn huis op het strand schuilde. Hij zijn "Ik vertrouwde op Jezus. Hij beschermt mij."

Een andere Yolgnu vrouw zei dat in een community net ten zuiden van hier, dat een voltreffer kreeg van het oog van de cycloon, dat Aboriginals de handen van Jezus in de lucht hadden gezien, de community beschermend. Iemand anders merkt op dat er grote bomen waren rond het huis waar hij en zijn vrouw schuilden. De bomen aan de voorkant van het huis vielen om, weg van het huis. Een grote boom achter het huis, als die dezelfde richting op zou vallen, zou recht op de slaapkamer zijn gevallen waar ze schuilden. De boom viel de andere kant op.

De politie merkt op dat deze plaats beschermd werd.

Aboriginal vrouwen die hun kinderen tussen zich in, en onder zich beschermden, spraken gebeden uit over de kinderen en de kinderen sliepen. Terwijl het geluid van een cycloon angstaanjagend is en vreselijk luid. Iemand beschreef het als een 747 vliegtuig dat op je dak landt, niet een keer, maar vier uur lang.

Ons huis heeft behalve water dat naar binnen is gekomen en voor veel schimmel heeft gezorgd, alleen een gescheurde hor. Er liggen wat bomen in de tuin maar zelfs de trampoline, waarvan we gedacht hadden dat dat een vliegend projectiel zou zijn staat precies op zijn plek.

 

Vandaag vliegt René een werkploeg uit naar Ramingining om het MAF huis daar te inspecteren en in orde te maken. Het huis daar had een enorme boom in de tuin die in tweëen is gesplit en links en rechts op de rand van het dak is gevallen. Aan boord waren de beheerder van onderhoud aan gebouwen, een elektriciën, en een nieuw pilootechtpaar die zojuist zijn gearriveerd.

 
Ons nieuw uitzicht in Milingimbi

 

Instagram

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...