...
...
...

De afgelopen week had ACMA 34 kampeerders over de vloer voor het Mission Aviation Camp. Vijf dagen lang heb ik (René) samen met de andere studenten een programma voor deze jongeren georganiseerd.

Het was een mooi kamp, met veel hoogtepunten. Er was veel aandacht voor "devotions" (bezinning). Diverse ACMA studenten hebben hun levensverhaal gedeeld, de "Flying Bible Man" heeft een avond gesproken en we hebben de film "End of the Spear" gekeken. Daarnaast zijn we op excursie geweest naar de Air Ambulance en de Police Air Wing (trauma helikopter en politie luchtvaartdienst). Ook hebben alle campers een joyflight (rondvluchtje) gehad en sommigen hadden een proef-instructie-vlucht geboekt.

Ik organiseerde lessen voor de kampeerders. In totaal hebben ze zes lessen gehad in diverse luchtvaartgerelateerde vakken. Ook zat daar een werkplaats opdracht bij en een vliegsimulator sessie. Iedere les werd gegeven door twee ACMA studenten die hun best hebben gedaan het zo praktisch mogelijk te maken. Ik heb samen met Tim een les gegeven in "Het principe van vlucht". Over het algemeen waren de campers erg geboeid door de onderwerpen en sommigen maakten zelf notities tijdens de lessen!

Het blijft vreemd welke afstanden Australiërs afleggen om dit kamp mee te maken. Een derde van de jongeren kwam met het vliegtuig naar het kamp! Sommige kwamen uit Townsville (2.000 km) of uit Tasmanie (500 km). De Flying Bible Man was zelfs speciaal uit Darwin gekomen om te spreken op het kamp (3.000 km). Voor ons Nederlanders is dat een heel raar idee. Je gaat niet voor 5 daagjes kamp naar Zuid-Spanje of naar Parijs met het vliegtuig. In Australië is dat echter vrij normaal.


Flying Bible Man

De jongeren waren geraakt door de motivatie en de vriendelijkheid van de leiders en hebben veel geleerd over hun geloof in God (Mission) en de luchtvaart (Aviation). Een paar reacties van jongeren waren:
- "Ik vond het heel bijzonder dat ik mezelf kon zijn en werd geaccepteerd zoals ik was. Ik hoefde geen masker op te houden." (een meisje)
- "Het was gaaf dat iedereen zo aardig tegen elkaar was. Bij mijn vrienden thuis is dat niet altijd zo."

Ik vond het fijn om deel uit te kunnen maken van dit kamp. Het is bijzonder om een stukje input te hebben in de boeiende levens van deze tieners. Voor sommigen zal het kamp levensveranderend zijn.

Hier een uitstekende video, gemaakt door James:

ACMA Camp 2010 from Rene.Janneke on Vimeo.

Instagram

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...