...
...
...

Sinds we zijn verhuisd ziet mijn leven als moeder er weer heel anders uit en het zal even duren voordat ik mijn draai daarin heb gevonden.

Noah gaat nu vier volle dagen naar school. Hij vind het geweldig leuk om nieuwe dingen te leren en met andere kinderen te spelen. Hij is natuurlijk wel erg moe aan het eind van de dag. Een schooldag begint om 8:15. Ik breng Noah naar school, ongeveer 5 minuten met de auto. Het is hier normaal dat de kinderen op school eten dus haal ik hem om 2:30 weer op. Op de dag dat hij thuis is homeschool ik hem nog in het Nederlands want we waren nog niet helemaal klaar met ons curriculum.
Het is even wennen aan dat ritme! Wat ook even wennen was voor ons Nederlanders is het school uniform wat op alle Australische scholen verplicht is.

 

Voor Judah is het ook wennen dat zijn grote broer nu niet meer de hele dag thuis is. We proberen naar story time (verhalen lezen) te gaan in de bibliotheek eens per week en verder moet hij nu vaak mee om boodschappen. Waar ik in Milingimbi nooit misgreep omdat ik een grote voorraadkast had grijp ik nu regelmatig mis. Ik moet gek genoeg weer erg wennen aan zoiets gewoons als boodschappen doen in een supermarkt . In plaats van een keer per zes weken online mijn bestelling doorgeven en dan twee weken later een heleboel dozen van de barge (kustboot) halen moet ik het nu natuurlijk elke week erom!

Nhulunbuy is een kleine stad waar veel gedaan wordt. Van niks te doen behalve een tripje naar de lokale shop op Mili kan ik nu kiezen uit honderd-en-één dingen om te doen of bij betrokken te zijn. Heerlijk aan de ene kant om bijvoorbeeld zoveel blanken te hebben waar ik naar toe kan gaan maar ook ineens erg vermoeiend omdat ik zo gewend was alleen het gekwebbel van de boys om me heen te hebben. Ik ben nog op zoek naar een goede balans en naar wat God wil dat ik hier ga doen. Praktisch ga ik nu betrokken zijn bij het vervangen van (erg) oude meubilair in de MAF huizen. En ik ben nog aan het zoeken naar een mogelijkheid om met Yolŋu betrokken te zijn. Op dit moment zijn er nog geen deuren voor open gegaan dus ik neem de tijd.

Al met al is het wonen in Nhulunbuy erg fijn maar zoals na elke verhuizing kost het tijd om je draai te vinden.

Instagram

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...