...
...
...

Een verhuizing betekend weer wonen in een nieuw huis. Nou ja nieuw, de MAF huizen zijn over het algemeen niet erg nieuw. Dit betekent dat er veel onderhoud is.

Gelukkig hebben we voor het grote onderhoud een onderhouds manager in dienst van MAF. Hij doet geweldig werk, van het plaatsen van een nieuw fornuis tot het vervangen van een dak en het bouwen van een wc blok in een van de hangaars. Er is zo veel werk voor hem dat hij het niet bij kan benen dus proberen we zelf zo veel mogelijk te doen in ons huis. We hebben bijvoorbeeld geassisteerd in het schilderen van de binnenkant van ons huis voordat we erin konden. Ren'e fikst regelmatig kleine dingen in ons huis zoals bijvoorbeeld deuren die klemmen of kapot zijn of waterkraantjes die los zitten. Momenteel zijn we in fases bezig met het onderhoud in onze tuin. In milingimbi hadden we een grote tuin maar hier ook! De heg is half dood en moet stukje bij beetje weg gezaagd worden. We hebben overal een sprinkler systeem aangelegd om alles een beetje groen te houden. Ook zijn we weer begonnen met een groente tuintje in potten. Hopelijk lukt het deze keer, tuinieren in de tropen is altijd vechten tegen allerlei schimmels en ongedierte.

 

Een van de andere taken van de onderhouds manager is het vervangen van kapot meubilair. Maf Arnhemland heeft laatst een flink bedrag gehad van MAF UK voor de verbetering van woningen, onder andere dus nieuw meubilair. Omdat dit best een grote klus is heeft hij hulp in geroepen en ben ik Janneke samen met een andere vrouw officieel uitgeroepen tot ' meubilair koningin'.  Zo ben ik nu dus bezig met het zoeken op websites van meubel winkels naar goede banken, bedden, matrassen en nog andere dingen. Een hele klus! We willen natuurlijk proberen om dingen te kopen van goede kwaliteit, die er leuk uitzien en tijdloos zijn en die niet teveel kosten. En dat voor zo'n 35 Maf huizen in heel arnhemland! Niet alles moet vervangen worden maar veel is oud en opgebruikt, zeker in de communities. Die krijgen daarom ook voorrang. Alles moet via een schip hier aankomen, dat is het makkelijke ( maar dure) deel want hoe we het van de aanlegplaats van de barge naar de huizen krijgen moeten we nog uitvinden! Ondanks al het werk kijk ik nu al uit naar de (hopelijk!) blije gezichten van de mensen die nieuwe banken of bedden krijgen!

Instagram

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...