...
...
...

We zitten in het vliegtuig van Darwin naar Gove in Arnhem Land. De vlucht duurt ruim een uur in het lijntoestel met plaats voor 76 passagiers. Zoals altijd is het merendeel van de passagiers blank, met een enkele Aboriginal aan boord. De blanken zijn allemaal verbonden aan de bauxietmijn die op de Gove peninsula is gevestigd.

 

In het vliegtuig geeft Janneke haar maaltijd aan een oude Aboriginal man die achter ons in het vliegtuig is, maar vergeten lijkt te zijn bij de cabin service. Later als we van het vliegveld naar huis rijden zien we de oude man weer lopen en geven we hem nog een lift tot de afslag naar Yirrkala. Hij moet nog zo'n 7km lopen. De temperatuur is al zo'n 31 graden. Ze zijn het gelukkig wel gewend. Wij rijden door naar Nhulunbuy, op ongeveer 12 km van het vliegveld, waar ons huis staat.

 

Het voelt warmer dan in Darwin en het is best weer even wennen voor ons. De jongens vinden het heerlijk om weer ons huis binnen te lopen en gaan direct naar hun slaapkamers. De lego wordt uit de kast gepakt en er wordt gelijk driftig mee gebouwd. Omdat het nog redelijk vroeg op de dag is, is Janneke gelijk de koffers uit gaan pakken en een plekje voor alle spullen en kleren gaan vinden. René heeft nog twee dagen vrij voordat hij weer aan de slag moet en deze dagen gebruiken we om alles weer op orde te brengen. Zo is er altijd wat te doen om en in het huis, zeker na drie maanden afwezigheid! Het helpt mee om ons weer thuis te voelen.

Op dinsdag krijgt Janneke twee telefoontjes van Yolŋu vrouwen uit Milingimbi die hebben gehoord dat we weer terug zijn. Ze bellen om hallo en 'Welcome back to Australia' te zeggen. Ze vertellen dat ze ons missen en vragen wanneer we weer naar Milingimbi terug komen. Wij weten dat dit alleen kan om het piloten gezin dat er nu woont te vervangen tijdens vakantie en kunnen helaas nog geen antwoord geven op hun vraag. Het is fijn om te merken dat ze om ons geven!

Het weer is 32° Gedeeltelijk bewolkt.

Instagram

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...