...
...
...

Dit verhaal vond enige tijd geleden plaats

Afgelopen zondag vlogen we in de nieuwe caravan naar Milingimbi voor een dag. Ons doel was onze Yolŋu familie te bezoeken en hun te bemoedigen en voor hen te bidden. De beslissing om te gaan was wat 'last minute' genomen maar het was geweldig om te zien dat God dat gebruikte om dingen op Zijn tijd te laten plaats vinden.

We kwamen op tijd aan om naar een kleine kerkdienst te kunnen gaan die gehouden werd aan het begin van een begrafenis van een oudere mevrouw die van onze Yolŋu familie was. De familie was erg dankbaar dat we precies nu waren gekomen en bedankte ons met tranen in hun ogen. We werden gevraagd met gebed te beginnen en te eindigen. Het was goed om zo de begrafenis te beginnen.

Later die dag hoorden we dat er wat problemen waren geweest rondom het overlijden van deze mevrouw. Onze twee yapa's (zussen) waren speciaal vanuit Darwin teruggekeerd, waar ze voor zieke familie leden aan het zorgen waren. Ze hebben geprobeerd de ruzie te sussen door de christenen aan te moedigen niet met woorden te vechten of vloeken uit te spreken (vloeken niet in de zin van slecht taal gebruik, maar zoals het vervloeken van iemand), maar kalm te blijven en te bidden voor iedereen. Nu was de rust redelijk terug gekeerd zodat de begrafenis plaats kon vinden , maar onze yapa's waren lichamelijk en geestelijk uitgeput en vroegen ons om voor hen te bidden.


Yapa preekt

Een andere goede vriendin voelde zich 'ganga manymak', wat niet zo goed betekend, vanwege problemen in haar familie. Ze wist niet dat wij kwamen en zei dat het zo'n bijzondere timing was dat we juist die dag er waren. Toen ik voor haar bad zei ze dat ik de woorden van een lied bad die haar hadden bemoedigd de afgelopen dagen. Ik was me daar niet bewust van en het lied was voor mij onbekend.

Een andere knipoog van God was voor een kleine blanke jongen van niet-christelijke mensen die ook al in Milingimbi woonden tijdens onze tijd daar. Hij en Noah waren vrienden en net die dag ervoor had hij aan zijn moeder gevraagd wanneer hij Noah weer eens zou zien omdat hij hem zo miste. Zijn moeder had gezegd dat ze het niet wist maar dat het waarschijnlijk nog een hele poos zou duren. De dag erna kwamen wij en het was ook nog precies die dag zijn verjaardag! Het is  onnodig om te zeggen natuurlijk dat onze jongens heerlijk gespeeld hebben.

Aan het einde van de dag vlogen we moe maar dankbaar weer terug.

Instagram

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...