...
...
...

We zijn veilig aangekomen n Papua New Guinea. We zijn nu halverwege de week. Even een snelle update. Ons programma is behoorlijk druk. We worden betrokken bij allerlei dingen. In Papua is het de gewoonte dat we, als bezoeker, die dingen dan gewoon helemaal overnemen. Veel werk dus! Op zondag hebben we de kerkdienst geleid, inclusief avondmaal, waarbij o.a. Janneke heeft gepreekt. Als groep deden we een combinatie van een preek/sketch over Ef. 6:10-20, over de wapenrusting van een Christen.

Verder leidt Janneke een kids group van 75 kids, zijn we betrokken bij Bijbelstudies, gaan we donderdag naar een lokaal dorpje, gaat René vrijdagavond een jeugdgroep leiden, en gaat René zondag preken als onderdeel van het tweede deel van de preek/sketch over de wapenrusting.

Het Christian Leaders Training College in Banz, is de plek waar we te gast zijn. Op de campus leven 600(!) mensen, meestal Papua's, maar ook studenten van de Solomon Islands. Hieronder ziet u hoe veel vrouwen werk verzetten om de campus van het college mooi houden.

Het is bemoedigend om te zien dat het college er zo mooi uit ziet. Buiten de campus worden we soms een beetje depressief. CLTC is een plek waar veel werk in wordt gestoken, en dat is terug te zien! Veel van de honderden studenten zullen na hun studie weer teruggaan naar hun lokale dorpjes, waar ze mensen zullen bemoedigen en toerusten!

Woensdag (vandaag) is onafhankelijkheidsdag, en dat werd vanmorgen gevierd met een ceremonie van vlag-hijsen en het zingen van het volkslied. Kirine (de vice-principal; vice-rector) tooide zich voor de gelegenheid in traditionele outfit, zoals u op de foto kunt zien.

Het werk van Mission Aviation Fellowship is in dit land onmisbaar. Men vliegt in totaal met 15 vliegtuigen. Het is René meerdere keren door Papoea's die hij ontmoet benadrukt dat het werk van MAF zo belangrijk is, en dat zonder MAF een deel van het land gewoon tot stilstand zou komen! Helaas is er een pilotentekort, en moeten daardoor soms bases worden gesloten. Eén van de studenten die René sprak is over 9 weken klaar met zijn studie, en kan alleen door middel van MAF terug komen in zijn dorp! Er is geen weg o.i.d. Het alternatief zou een wandeltocht van enkele dagen zijn.

Tot nu toe zijn we erg onder de indruk van het land. Het is een bijzonder land. Ondanks de materiele armoede zijn de mensen enorm aardig en is er een gemeenschapszin waar wij als Nederlanders nog een puntje aan kunnen zuigen. God zij dank dat we nog niet ziek zijn geworden en nog geen malaria hebben opgelopen!

We hebben flink wat videomateriaal gemaakt, waarvan we binnenkort wat op de site zullen zetten.

Groetjes uit Papoa Nieuw Guinea!

René & Janneke

p.s. Aanstaande vrijdag zijn we uitgenodigd om een kijkje te nemen bij de MAF basis op Mount Hagen, en waarschijnlijk nemen ze ons mee op één van hun lokale vluchten!

Instagram

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...