...
...
...

In September houdt het College een 'Missions Week'. Dit houdt in dat alle studenten naar verschillende plaatsen gaan om lokale kerken of instellingen te helpen met het werk wat ze doen in de 'community' (gemeenschap). Wij hebben gekozen voor de 'overseas' (overzee) trip naar Papoea Nieuw Guinea. We zullen iets langer dan een week te gast zijn op het Christian Leaders Training College in de stad Banz.

Papoea Nieuw Guinea (PNG) is het oostelijke (rechtse) deel van het grote eiland boven Australië.

PNG is 11x groter dan Nederland
maar heeft slechts 6 miljoen inwoners

De koloniale historie is verwarrend. Uit Portugese handen kwam het in Duitse handen om daarna in Australische handen te vallen. Maar, sinds 1975 is het een onafhankelijke staat!

Helaas is het een arm land. Een Papoeaan verdient 33x minder dan een Nederlander! Als we dat vergelijken met een salaris van € 2000 in Nederland dan komt er per maand € 60 op je bankrekening binnen. Je kunt er je bakstenen huis niet van betalen, zelfs niet de meest oude  auto, niet de ziektekostenverzekering van de kinderen, laat staan je studie. Materieel gesproken zijn we enorm gezegend in Nederland.

Be prepared”, dat was de boodschap die de principal (rector) van het Christian Leaders Training College (CLTC) voor ons had toen hij ons vorige maand bezocht. Papoea NG wordt het "land of surprises" (land van verrassingen) genoemd!

Volgende week deel II van de voorbereidingen voor PNG

Instagram

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...