...
...
...

6 tot en met 10 juli werd het ACMA Camp gehouden, voor jongeren in de laatste twee jaar van de middelbare school die geintereseerd zijn in vliegen en God. Wij waren hierbij betrokken vanwege het vak 'Discipleship' waarbij we 'ministry' ervaring op moesten doen.

Hier onze ervaringen:

 • Luke die in een wedstrijdje “kemphanen“ (laten zien wie de sterkste jongen is!) zichzelf erg vertilde aan een loodzware accu. Op deze foto lijkt het heel wat, maar hij had nog dagen last van zijn schouder.


 • De campers van 15 – 20 jaar die zich bij de excursie verdringen om eventjes op de captain’s stoel van een Boeing 737 te mogen zitten! (noot: dat is de linkerstoel)

 • Hele mooie ontwerpen voor de wedstrijd 'wie maakt het best vliegende vliegtuig'! • Ze vlogen nog best aardig ook:


 • Les geven aan 3 groepen van 8 jongeren. Geprobeerd ze uit te leggen hoe je de verschillende wolken typen kunt herkennen zoals Cumulus, Stratus en Cirrus. Ze vervolgens mee naar buiten nemen voor de praktijktest en erachter komen dat ze werkelijk niets hebben onthouden. Even later konden ze wel het antwoord op het navigatie vraagstuk geven, nadat ze uitleg hadden gekregen over het gebruik van de zgn. 1 in 60 rule! (google maar eens!)


 • Het museum tijdens de tweede excursie wat een vlieg-demonstratie met een WOII P-51 Mustang op het programma had! Een indrukwekkend toestel, waarvan het zicht en het geluid destijds veel moet hebben betekend voor de geallieerde soldaten!


 • De indrukwekkende testimonies (getuigenissen) die we tijdens de devotions kregen van diverse mensen (waaronder ook één camper!) over hoe God hen lessen had geleerd door moeilijkheden en door mooie dingen heen. En hoe ze hebben ervaren dat God hun leven leidde op een erg bijzondere manier.


 • De leuke vliegtuigjes die de campers maakten bij de les in metaalbewerking • De ACMA staf leden die hard hebben gewerkt om de rondvluchten en eventuele extra lesvluchten die de campers hadden besteld rond te krijgen. Gelukkig zat het weer erg mee gedurende week. Het was alleen zo koud dat er iedere morgen een laag IJS op de vliegtuig vleugels zat! Tja, het kan dus wel in dit land. Schaatsen zat er echter niet in…


 • De vermoeidheid die een groep van 30 campers in het gareel houden met zich meebrengt voor de leiders!


 • De KOU van het slapen in de onverwarmde hangaar. Bedrecept: Slaapzak, fleecedeken, 2 persoonsdekbed – ijsmuts.Het was een fantastische week en een enorm drukke week als leiders. Gelukkig weten we dat de campers een fantastisch kamp hebben gehad, dat bleek uit de enquete die men aan het eind heeft ingevuld. En dat het voor een aantal een levensveranderende indruk heeft achtergelaten!

De moeder van één van de campers mailde erg dankbaar dat zij in het gedrag van haar zoon een duidelijke verandering waarnam na het kamp! Een jongen die voor de 2e keer was geweest meldde dat hij nog wel voor een derde keer zou willen! Mooi om te zien hoe zo’n groep jongeren die vooraf totaal vreemd voor elkaar was, door een week op dit kamp te zijn aan elkaar wordt gesmeed. Ook wij hebben genoten van de contacten met de campers en met de leiders onderling.

Instagram

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...