...
...
...

Wim van Groningen (voorzitter)

Wim

Sinds oktober 2008 ben ik voorzitter van de ThuisFrontCommissie (TFC) ter ondersteuning van de bijzondere missie die René en Janneke Don willen uitvoeren. Na een gedegen opleidings- en inwerktraject gaat René als piloot en Janneke als opbouwwerker aan het werk. Het bijzondere van hun missie zit hem daarin dat ze dit willen doen ten dienste van de verspreiding van het Evangelie. Wanneer je beseft wat ze daarvoor moeten inleveren aan opgebouwde zekerheden en aan dagelijkse luxe die we allen in meer of mindere mate om ons heen hebben dan zet ik me er graag voor in om hen met raad en daad terzijde te staan. Met het enthousiaste team van TFC leden hopen we hen, met hulp van God, in de lucht te krijgen en te houden!

 

 (secretaris)

 

Erwin en Tanja Mœrdijk (penningmeester)

Erwin & TanjaWij zijn Erwin en Tanja Mœrdijk. Onze interesse voor reizen en andere culturen heeft ons als gezin al in veel landen gebracht. Met eigen ogen hebben we de nood gezien van veel mensen. En juist in moeilijke omstandigheden kwamen we mensen tegen die blij in hun hart waren omdat ze wisten dat er een God was die hun hielp en kracht gaf om verder te gaan. Nog steeds zijn er mensen die niet weten van het volbrachte werk van Jezus. Jezus zelf vertelt ons duidelijk wat we moeten doen: "Trek de wereld in en vertel aan de hele schepping het goede nieuws!" (naar Markus 16:15)
Graag nemen we plaats in de Thuisfrontcommissie van René en Janneke om hun opleiding en werk elders mogelijk te maken. Op deze manier hopen we niet alleen in Nederland, maar ook wereldwijd met het werk van God bezig te zijn. We vinden het geweldig dat God mensen wil gebruiken om zijn plan tot uitvoer te brengen. Het mooie aan het werk wat René en Janneke hopen te gaan doen, is dat ze d.m.v. het luchttransport mensen kunnen bereiken op geїsoleerde plaatsen en ook heel praktisch hulp kunnen bieden bij bijvoorbeeld voedseltransport of ziekenhuisvervoer.
Een lied wat ons heel erg aanmoedigt en bemoedigt geven we u graag mee:

Heel de wereld moet het weten, dat God niet veranderd is.
Dat Zijn liefde als een lichtstraal, doordringt in de duisternis.
't Werk van God is niet te keren omdat Hij erover waakt.
En de Geest doorbreekt de grenzen, die door mensen zijn gemaakt.

 

Barry Blankenstijn

BarrySinds 2005 woon ik samen met mijn vrouw in het kleine dorpje Kattendijke. Inmiddels hebben we 2 prachtkindjes gekregen; Noah en Thirza. Toen ik als lid van de Hervormde Gemeente ‘De Levensbron’ werd gevraagd om de praktische kant van de TFC te versterken hoefde ik daar niet lang over na te denken. Een denker ben ik niet echt, meer een doener en als dat gebruikt mag worden om dit werk te versterken vind ik dat super. Ik ervaar dat dit dankbaar werk is naast het drukke leventje wat we leiden. Vol bewondering kijk ik dan ook naar René en Janneke die uit de hand van de Heer durven en mogen leven. Bijzonder werk is dit, zeker omdat je elke keer mag ervaren; Groot is Uw trouw o Heer! Op deze manier je inzetten voor God en je naaste op je eigen kleine plekje is wat mij betreft een heerlijke taak Smile! Ik bid u en alle mensen die zich op welke manier dan ook inzetten, Gods zegen toe.

Groetjes, Barry Blankenstijn

 

Arina Don

ArinaMijn naam is Arina Don. Ik zet me met veel plezier in de thuisfrontcommissie in. Mijn functie is voornamelijk gebedscoordinator en ik schrijf in samenwerking met René en Janneke de gebedsbrief. Verder houd ik me bezig met allerlei bijkomende zaken en ben ik betrokken bij acties e.d. Van jongs af aan heb ik van dichtbij de passie van René voor vliegtuigen meegemaakt. Dat hij dit nu zo op deze manier mag gaan inzetten, samen met Janneke, dat vind ik prachtig! Ik had René en Janneke, voordat ze mij vroegen voor de TFC, al verschillende keren laten weten dat ik hen wilde helpen. Toen ze mij vroegen voor de TFC hoefde ik daar dus niet lang over na te denken. Ik sta helemaal achter René en Janneke en wil alles doen om hem te helpen met dit prachtige werk in Gods Koninkrijk!

email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Koos Guijt (1960)

KoosVanaf begin 2007 woon ik in Kapelle en ben ik lid van de Hervormde Gemeente
'De Levensbron' in Goes. Aangezien ik nog moest wennen en een rustpauze wilde hebben in het kerkenwerk heb ik eerst een afwachtende houding aangenomen. Vroeg of laat zou ik waarschijnlijk toch wel ergens voor gevraagd worden. Alsdan zou ik ook kunnen nadenken of een bepaalde taak Gods roeping voor mij was.
In oktober 2008 ben ik door René en Janneke Don gevraagd voor het TFC van de MAF. Na enige overweging en gestimuleerd door mijn vrouw heb ik positief hierop gereageerd. Ik vind het geweldig dat twee jonge mensen hun 'zekerheden' hier opgeven om zich elders in de wereld in te gaan zetten voor zending en hulpverlening. Aangezien zij hun tweejarige opleiding in Australië (en ook daarna een en ander) zelf moeten bekostigen, verdienen zij onze blijvende (financiële) steun, ook door gebed en betrokkenheid van ons allen. Het lijkt mij leuk om als team (het TFC) hieraan een bijdrage te leveren en hen te ondersteunen. Met Gods hulp en zegen zal dat zeker lukken.

Instagram

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...