...
...
...

Op woensdag na de cycloon komen we met het hele gezin terug naar Milingimbi. Er is weer drinkbaar water en de stroom is weer hersteld. Allerlei hulpverleners zijn druk bezig met kettingzagen op ons eiland op bomen in stukken te zagen.

Nu het nieuws van de cycloon en de schade steeds duidelijker wordt komt niet alleen de regering in actie met herstel werkzaamheden maar ook mensen vanuit heel Australië willen graag wat doen. In Nhulunbuy, waar de hoofdbasis van MAF zit, heeft een vrouw het initiatief genomen om donaties van kleding, beddengoed, keukengerei en speelgoed te verzamelen. Op de lokale facebook pagina doet ze regelmatig oproepen om te doneren maar ook de vraag of er mensen zijn die de spullen naar de afgelegen communities kunnen brengen.

Ook wij reageren daarop en vertellen haar dat we 200kg aan gewicht over hebben in ons vliegtuig naar Milingimbi. En zo nemen we 200kg mee aan kleding, flesjes drinkwater (handig voor alle mensen die in de hitte met kettingzagen de hele dag aan de slag zijn), keuken spullen en nog veel meer. De coordinator heeft ervoor gezorgd dat de spullen op de goede plek komen, bij degene die het het hardst nodig hebben.


Donaties

De clean up zal nog een aantal weken duren en nu, drie weken na de cycloon horen we nog elke dag het geluid van kettingzagen. Ons huis wordt langzamerhand steeds schoner, heel wat modder komt er van de ramen af! Janneke is daar druk mee bezig geweest. René gaat zich, nu we een kettingzaag hebben weten te regelen, over de bomen buigen die in onze tuin liggen.

 
Mould (schimmel) op onze vloer een paar dagen na de cycloon.

Milingimbi is, net als de andere communities, een stuk kaler en heter geworden nu veel schaduwrijke bomen weg zijn! Hopelijk groeien de bladeren aan de bomen die nog staan weer snel terug, het is nu nog het natte seizoen.

Bezoek van de PNG authoriteiten 4-jan
Donderdag. Vandaag heb ik ... (4/4) 20-dec
Woensdagochtend ontmoet ik.. (3/4) 5-dec
Dinsdagmorgen. Rachel, een ... (2/4) 22-okt

Instagram

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...