...
...
...

In de afgelopen paar weken zijn er bijzondere dingen gebeurd. Laat ik bij het begin beginnen. Judah heeft ernstige reflux waardoor hij heel veel heeft gehuild, dag en nacht. Nu hij medicijnen krijgt gaat het gelukkig weer goed maar voordat dit zover was heeft het mij, Janneke, heel wat nachtrust gekost. 

Middenin die periode bad ik tot God dat ik heel graag dienstbaar wil zijn in de community maar dat ik op deze manier, met zo weinig slaap en 2 kinderen die mijn aandacht nodig hebben, zelf niet wist hoe ik mensen moet gaan leren kennen. "U moet ze zelf dan maar naar mij brengen." Twee of drie dagen later klopte er een Yolŋu vrouw aan de deur die vroeg of ik bijbelstudie met haar wilde doen! Sinds die week heb ik elke vrijdagavond buiten op de grond bijbelstudie gedaan met haar en haar dochter, de afgelopen keer was er ook een vriend van haar dochter bij.

Ze weet heel weinig over de bijbel. Engels is haar tweede taal dus lezen in de bijbel gaat langzaam en het is lastig om te begrijpen. Ze wist bijvoorbeeld niet wie David en Jacob waren. Ik merk heel sterk dat de Heilige Geest haar leert. Ze vertelde me bijvoorbeeld dat de Heilige Geest haar een jaar geleden zei om op de hoek van de winkel (de meest centrale plaats in Milingimbi) voor te lezen uit Jeremia 31. Een hoofdstuk wat ze nog nooit gelezen had, en ze hardop proclameerde! Ook vertelde ze dat ze voelde dat het goed was om zich te laten dopen.

Een bijzonder wonder wat ze mij heeft verteld is dat haar dochter met een vriend een film zat te kijken over de geboorte van Jezus. Deze film was niet Engels gesproken en ze konden de ondertiteling niet op Engels zetten omdat de afstandbediening kwijt is. Tijdens de hele film heeft haar dochter de film vertaald in hun eigen taal tegen die vriend terwijl ze zelf niet die talen kon verstaan! Haar dochter heeft dit in tranen tegen haar verteld omdat ze zo geraakt was dat ze door de Heilige Geest kon vertalen zonder dat ze de taal zelf begreep!

Elke vrijdag kom ik vol verwondering thuis na de bijbelstudie, niet alleen door deze verhalen, maar ook doordat ik zie dat deze vrouw alle kennis van de Bijbel in zich opzuigt en gelijk doorgeeft aan haar huisgenoten.

 

Instagram

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...