...
...
...

Inmiddels wordt de laatste cycloon al weer opgevolgd door een volgende: tropische cycloon Nathan. De voorspelling is dat de cycloon langs alle MAF communities zal trekken. En alle bomen van de vorige cycloon zijn nog niet eens opgeruimd! Elke dag horen we nog het geluid van kettingzagen in de community.

 

Zaterdagochtend 'evacueert' René het vliegtuig naar Gove, waar MAF een cycloonbestendige hangaar heeft, die mogelijk is gemaakt voor gulle sponsors wereldwijd, waaronder MAF Nederland. René wordt daarna weer thuis op Milingimbi afgedropt, omdat we als gezin hebben besloten deze keer op Milingimbi de cycloon uit te zitten. Voorspelt wordt dat deze een categorie 1 of 2 wordt, dus niet zo sterk als de vorige keer.

Zondagmiddag genieten de jongens van de toenemende wind, als de cycloon nadert. Hij is op dit moment zo'n 90 km van ons verwijderd.

 

Vannacht hebben we besloten gewoon in ons eigen huis te blijven, omdat de cycloon ons lijkt te missen. De hele dag hebben we de voortgang van de cycloon op de voet gevolgd, en het lijkt dat hij ons zal gaan missen.

 

Als de cycloon het land nadert bij de MAF community Nhulunbuy, is het oog dat ontwikkeld goed te zien. De MAF basis Elcho Island wordt in de loop van de middag stevig geraakt.

Instagram

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...