...
...
...

CASA PNG, de luchtvaartauthoriteit in Papoea Nieuw Guinea deed een audit afgelopen week zodat het Training Center de eerste en enige(!) vliegschool wordt die Papoea Nieuw Guineaanse vliegbrevetten kan afgeven.

De twee ambtenaren bestudeerden onze handboeken en wij waren druk met het afgeven van material dat ze nodig hadden en het beantwoorden van vragen over onze opleidingen. Op de laatste dag deed ik de laatste correcties aan de vergunning op het grote scherm en de auditers vertrokken met de belofte dat ze de vergunning zouden afgeven voor het eind van de week. Een grote stap richting de toekomst van onze opleiding voor Papoea's, omdat dit betekent dat wij aan het eind van de pilotenopleiding zowel een Australisch als Papoeaas vliegbrevet kunnen afgeven.

Tegelijk is het nog maar het begin van een nieuwe uitdaging voor MAF om landen zoals Papoea Nieuw Guinea op meer manieren te ondersteunen dan alleen het voorzien van vliegtuigen en piloten, maar het ook mogelijk maken dat ze een deel van dit werk zelf kunnen gaan doen. Onze hoop is ook dat met iedereen die door het Training Centre komt, ze iets zullen meekrijgen van het Licht dat in onze harten en levens schijnt.

Update: inmiddels hebben we de vergunning in handen! Praise God!

Instagram

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...