...
...
...

Nu ik 35 weken zwanger ben en de bevalling langzaam dichterbij komt dacht ik dat het goed was jullie een update te geven.

Op allerlei manieren merken we dat we hier in Milingimbi erg afgelegen wonen, de zorg rondom de bevalling is daar een voorbeeld van. Op ons eiland is een kliniek die voornamelijk gerund wordt door verpleegkundigen. Eén dag in de week wordt er een arts vanuit Darwin ingevlogen. Het contract van de laatste verloskundige is afgelopen en er wordt gezocht naar iemand die hier voor langere tijd wil wonen en werken. Momenteel komt er één keer in de week een verloskundige op bezoek. Zij doet alle zwangerschapscontroles en is er ook voor de zorg rondom jonge kinderen.

Een bevalling kan hier niet worden uitgevoerd simpelweg omdat er te weinig medische zorg voor aanwezig is, mocht het een bevalling met een (kleine) complicatie zijn. Daarom worden alle zwangere vrouwen met 37 weken uitgevlogen naar Darwin (voor geplande keizersnedes en gecompliceerde zwangerschappen) of naar Nhulunbuy (Gove).

Over twee weken word ik dus naar Gove gevlogen, waar ik samen met René en Noah voor een poosje ga wonen in een MAF huis, tot de bevalling begint. Daar is een klein ziekenhuis, waar de zorgverlening goed is. We zullen waarschijnlijk tot twee weken na de geboorte daar blijven, voordat we weer terugvliegen.

Vliegen hier in Arnhem Land is echt een must. Er is, behalve per speedboot, geen mogelijkheid om van het eiland Milingimbi af te komen. De 250 km die moet worden afgelegd om in Gove te komen is per vliegtuig het snelste (ong. 1 uur vliegen) en het veiligste. Ik moet er niet aan denken om een hele dag, 250 km in een klein bootje tussen de krokodillen en haaien te varen!

Instagram

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...